Deň pred výročím zverejnia správu o zmiznutom lete MH370

NETKY.SK • 28 Január 2015, 22:07 • 2 min
Deň pred výročím zverejnia správu o zmiznutom lete MH370

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady zverejnia predbežnú správu o nezvestnom lietadle deň pred marcovým výročím zmiznutia stroja. Informovalo o tom v stredu malajzijské ministerstvo dopravy.

slovakia

left justify in out

Splní sa tak medzinárodné nariadenie hovoriace o povinnosti vydať analýzu dostupných údajov leteckej tragédie do roka od incidentu. Správa však nebude obsahovať žiadne závery, keďže zo stroja sa nepodarilo objaviť ani jednu trosku. Konečná správa navyše vyžaduje aj analýzu informácií získaných z takzvaných čiernych skriniek. Predbežná správa o lete MH370 vyjde siedmeho marca.

 

Malajzijský stroj s 239 osobami zmizol ôsmeho marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa po strate kontaktov a komunikačných zariadení nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Doteraz sa z nezvestného Boeingu 777 nepodarilo nájsť ani jedinú trosku. Pátranie prebieha už niekoľko mesiacov západne od Austrálie a jeho úspech podľa úradov nie je zaručený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies