Deň pred výročím masakry v Pešávare popravili osem ľudí

NETKY.SK • 15 December 2015, 13:03 • 2 min
Deň pred výročím masakry v Pešávare popravili osem ľudí

ISLAMABAD - V Pakistane popravili dnes obesením osem osôb odsúdených za vraždu. Popravy boli vykonané v piatich rôznych väzniciach v štáte Pandžáb, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie pakistanského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Dnešné popravy sa konali len deň pred prvým výročím útoku militantov z hnutia Taliban na vojenskú školu v meste Pešávar, pri ktorom 16. decembra zahynulo 150 ľudí, prevažne detí. Práve tento masaker donútil pakistanskú vládu zrušiť šesť rokov trvajúce moratórium na výkon trestu smrti. Pakistanskí vládni predstavitelia pôvodne tvrdili, že popravy sa budú týkať len osôb odsúdených za teroristické útoky, avšak väčšina z doteraz popravených bola odsúdená na smrť za vraždu.

 

Podľa štatistík ministerstva spravodlivosti bolo tento rok popravených 300 ľudí. Viac popráv sa konalo len v Číne a Iráne. V súčasnosti čaká v pakistanských celách smrti 7000 odsúdených, čo je najviac za niekoľko desaťročí. Organizácia Spojených národov, Európska únia a ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) opakovane vyzývajú Pakistan, aby moratórium na výkon trestu smrti opätovne zaviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies