Deň po preventívnej akcii zomrel mladý vodič po zrážke s osobným vlakom

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 10:01 • 2 min
Deň po preventívnej akcii zomrel mladý vodič po zrážke s osobným vlakom

BRATISLAVA - V utorok v skorých ranných hodinách vyhasol život mladého vodiča pri prejazde železničným priecestím chráneným svetelnou a zvukovou signalizáciou, avšak bez závor.

slovakia

left justify in out

Neprežil zrážku s osobným vlakom. O tragickej dopravnej nehode, ktorá sa udiala v katastri Bánoviec nad Bebravou, informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

 

Pripomenula, že k úmrtiu došlo aj napriek pondelkovej (4.6.) celoslovenskej preventívnej akcii polície na železničných priecestiach, prednáškam a minulotýždňovej medzinárodnej akcii. Polícia vyzvala k väčšej obozretnosti pri prejazde železničným priecestím. "Žiaľ, zdá sa, že ani enormná snaha polície nepomáha. Opäť platí, že každý jeden účastník musí prispieť k bezpečnosti v cestnej premávke. Nikto nesmie podceňovať prejazd cez železničné priecestie a tiež si treba uvedomiť, že stret s vlakom končí takmer vždy smrťou účastníka cestnej premávky," uviedla policajná hovorkyňa.

 

Minulý týždeň sa príslušníci Policajného zboru zapojili do medzinárodnej policajnej akcie, ktorá sa konala z podnetu RAILPOL - Európskej siete železničných polícií a na Slovensku niesla názov „Týždeň bezpečnosti na železnici". Cieľom policajnej akcie bolo poukázať na potrebu dodržiavania bezpečnosti v obvode železničných dráh a eliminovať vznik železničných nehôd.

 

Viac ako 600 policajtov vykonalo v spolupráci so zamestnancami železničných spoločností celkovo 91 skúšok na alkohol u rušňovodičov s negatívnym výsledkom a 305 skúšok u ostatných zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu, s jedným pozitívnym výsledkom. Skontrolovali 603 priecestí, 757 chodcov a cyklistov, ako aj 903 vozidiel prechádzajúcich cez železničné priecestia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona