Deň nezávislosti sprevádzali sprísnené bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 09:34 • 2 min
Deň nezávislosti sprevádzali sprísnené bezpečnostné opatrenia

WASHINGTON - Obyvatelia Spojených štátov oslávili Deň nezávislosti pochodmi, súťažami v pečení, ohňostrojmi i piknikmi, ktoré sa niesli vo farbách americkej trikolóry. Oslavy sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré súviseli s rizikom teroristických útokov a násilností s použitím strelných zbraní.

slovakia

left justify in out

Počas predĺženého víkendu boli posilnené policajné hliadky aj na letiskách a vo verejnej doprave, a to najmä v súvislosti s atentátom na letisku v Istanbule spred týždňa, kde bol ľahko zranený jeden americký občan. O život tam prišlo 45 ľudí.


Americké ministerstvo vnútra síce občanov vyzývalo, aby sa zúčastňovali na tradičných podujatiach súvisiacich s oslavami Dňa nezávislosti, ale apelovalo, aby boli ostražití. Minister vnútra Jeh Johnson zdôraznil, že práve ostražitosť verejnosti môže pomôcť odhaliť možný komplot alebo aktivity súvisiace s terorizmom.


Americké úrady pokračujú vo vyšetrovaní výbuchu z nedele, keď v newyorskom Central Parku explodovala výbušnina skrytá pod kameňom. Vážne zranenie pritom utrpel mladý muž z Virgínie, ktorý na skalu počas prechádzky stúpil. Newyorská polícia dnes informovala, že výbušné zariadenie zhotovil zrejme niekto so základmi chémie. Polícia sa domnieva, že nálož nemala nikoho zraniť, len spôsobiť hluk. Tento "nevydarený vtip" však u návštevníkov Central Parku vyvolal paniku.


O nervozite medzi ľuďmi svedčí aj prípad zo štátu Ohio, kde políciu privolali kvôli mužovi v bielej dželabe. Vyšetrovaním sa ukázalo, že šlo o muža arabského pôvodu, ktorý prišiel na ošetrenie do nemocnice.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies