Deň narcisov: V Bratislave a Košiciach sa vyzbieralo takmer 226 tisíc eur

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 15:02 • 2 min
Deň narcisov: V Bratislave a Košiciach sa vyzbieralo takmer 226 tisíc eur

BRATISLAVA - Liga proti rakovine (LPR) vyzbierala v mestách Bratislava a Košice počas tohtoročného Dňa narcisov približne 226 000 eur.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka LPR Blažena Sedrovičová. Konkrétne v Bratislave vyzbierali približne 175 000 eur a v Košiciach 51 000 eur. Celkový výnos tohtoročnej zbierky by mal byť známy do dvoch týždňov.

 

Generálna rada LPR následne rozhodne o jeho použití počas roka. Časť výnosu bude ponechaná na uspokojenie žiadostí, ktoré Liga proti rakovine dostala do konca marca od nemocníc, výskumných pracovísk, hospicov či menších pacientskych organizácií. Druhú časť výnosu ponechajú na financovanie programov a projektov pre onkologických pacientov a ich rodiny ako aj pre zdravú populáciu v rámci preventívnych a vzdelávacích aktivít, ktoré LPR dlhoročne organizuje. 

 

"V mene onkologických pacientov úprimne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli počas Dňa narcisov a tým vyjadrili spolupatričnosť a podporu všetkým, ktorí náročné ochorenie prekonávajú," povedala výkonná riaditeľka LPR Eva Kováčová. "V mene Ligy proti rakovine ďakujeme za prejavenú dôveru, ktorá je pre nás záväzkom robiť efektívne a užitočné programy i v 25. roku činnosti LPR,“ dodala. Záujemcovia môžu ešte stále prispieť na zbierku do 18. apríla buď zaslaním ľubovoľnej SMS správy v hodnote dvoch eur na číslo 848 alebo dobrovoľným vkladom na účet zbierky 2629740400/1100. 

 

Tohtoročný Deň narcisov sa uskutočnil v piatok 11. apríla v uliciach mnohých slovenských miest a obcí. Zúčastnilo sa na ňom približne 16 000 dobrovoľníkov, ktorí rozdávali narcisy a zbierali príspevky do modrých pokladničiek. Bol to už 18. ročník tejto charitatívnej zbierky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona