Deň modranských pivníc ponúkne ochutnávky miestnych vín aj gastro špecialít

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 09:28 • 2 min
Deň modranských pivníc ponúkne ochutnávky miestnych vín aj gastro špecialít

BRATISLAVA/MODRA - Vkročiť do viac ako 40 vinárstiev, spoznať atmosféru vinohradníckych dvorov i starobylých pivníc a ochutnávať v nich vína aj gastronomické špeciality z malokarpatskej oblasti môžu v sobotu návštevníci Dňa modranských pivníc 2018.

slovakia

left justify in out

O podujatí informujú organizátori z občianskeho združenia (OZ) Víno z Modry na webovej stránke modranskepivnice.sk.

 

"Jedným z našich charakteristických a zväčša skrytých klenotov sú starobylé modranské pivnice. Napriek tomu, že ich spája vzájomná história aj architektúra, každá z nich je svojská, jedinečná s neopakovateľnou atmosférou. Za vznikom podujatia Deň modranských pivníc stojí práve myšlienka navrátiť strateným klenotom ich zašlú slávu a sprístupniť návštevníkom kúsok nášho kultúrno-technického dedičstva,” priblížilo OZ, podľa ktorého sa prvý ročník podujatia uskutočnil v roku 2004 a odvtedy sa každoročne teší rastúcemu záujmu zo strany návštevníkov aj vinárov. "Do našej akcie sa ročne zapojí okolo 35 pivníc, 40 vinárov a približne 1500 návštevníkov," dodávajú organizátori.

 

Ako uviedli, návštevníci Dňa modranských pivníc v cene vstupenky okrem degustácie dostanú aj mapka podujatia, katalóg vinárstiev a vín, ako aj bezplatnú kyvadlovú autobusovú doprava.

 

Podujatie, počas ktorého budú prístupné vinárstva z Modry, mestskej časti Kráľová i miestnej časti Harmónia, potrvá od 13. do 22.00 h. Podrobné informácie záujemcovia nájdu na www.modranskepivnice.sk

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies