Deň matiek skončil šokujúco: 19 zranených pri streľbe na pouličných oslavách

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 22:10 • 2 min
Deň matiek skončil šokujúco: 19 zranených pri streľbe na pouličných oslavách

NEW ORLEANS - Najmenej 19 ľudí utrpelo v nedeľu zranenia pri streľbe počas pouličných osláv Dňa matiek v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. Informovala o tom na svojej stránke miestna televízna stanica WWL-TV s odvolaním sa na neworleanskú políciu.

slovakia

left justify in out

Medzi zranenými je 17 dospelých (desať mužov a sedem žien), ako aj desaťročný chlapec a rovnako staré dievča.

Deväť osôb previezli do univerzitnej nemocnice - osem z nich so strelnými poraneniami, jedna bola zranená pri páde počas úteku pred streľbou. Traja z postrelených sú v kritickom stave. Nikto zo zranených však nie je v ohrození života.

Na mieste streľby v 7. obvode New Orleansu sa nachádzalo niekoľko stoviek ľudí. Podľa dostupných informácií sa malo strieľať približne o 13.45 h miestneho času z dvoch rôznych zbraní. Reportér denníka The Times-Picayune počul šesť alebo sedem výstrelov. Strieľať mali na Frenchman Street traja podozriví, ktorým sa podarilo ujsť smerom na Claiborne Avenue. Jeden z nich mal byť muž tmavej pleti vo veku 18-24 rokov s krátkymi vlasmi, na sebe mal bielu košeľu a modré džínsové šortky.

K streľbe došlo počas tzv. second line sprievodu. Ako second line sa označuje tradičná prehliadka dychových kapiel v New Orleanse. Sprievod pozostáva z dvoch "sledov" - v prvom (main line) hrajú samotní hudobníci, v druhom (second line) sa zvyčajne tancuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies