"Deň hnevu". Piatková motlidba v Jeruzaleme sa skončila konfliktom

NETKY.SK • 15 December 2017, 18:25 • 2 min
"Deň hnevu". Piatková motlidba v Jeruzaleme sa skončila konfliktom

JERUZALEM - Počas nepokojov na západnom brehu Jordánu sa zranilo viac ako 50 ľudí, známy je jeden mŕtvy. Informuje life.ru.

slovakia

left justify in out

Konflikty medzi palestínskymi skupinami mládeže a izraelskou políciou sa začali po piatkovej motlidbe v Jeruzaleme a Betleheme, informuje Al Jazeera.

 

Nepokoje sú načasované do takzvaného Dňa hnevu, kvôli nedávnemu rozhodnutiu USA uznať Jeruzalem hlavným mestom Izraelu. Na rozptýlenie protestujúcich používala polícia zbrane s gumovými nábojmi a granáty so slzotvorným plynom.

 

Zranených je najmenej 55 ľudí a jeden mŕtvy. Podľa predbežných údajov, arab napadol nožom jedného izraelského vojaka, v priebehu masovej bitky na severe El-Bira a bol zastrelený. Vo Východnom Jeruzaleme žiadne zrážky a bitky nie sú hlásené. Podľa údajov Associated Press, stretnutie moslimov v mešite Al-Agsa v Starom meste, tento raz prešlo pokojne.

 

Predtým účastníci Hamasu oznámili začiatok tretej intifady, po rozhodnutí prezidenta USA Donalda Trumpa uznať Jeruzalem hlavným mestom Izraela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona