Deň daňovej slobody na Slovensku pripadne tento rok na 6. jún

NETKY.SK • 9 Február 2017, 12:37 • 2 min
Deň daňovej slobody na Slovensku pripadne tento rok na 6. jún

BRATISLAVA – Občania na Slovensku budú tento rok pracovať na odvod daní pre štát 156 dní, čo je o osem dní viac ako v uplynulom roku. Podľa poradenskej spoločnosti Deloitte pripadne tzv. deň daňovej slobody v roku 2017 na 6. jún.

slovakia

left justify in out

Približne rovnakú dobu budú pracovať na odvod daní pre štát aj daňovníci v Španielsku (155 dní) alebo Írsku (159). Najmenej dní práce pre štát pripadne tento rok na občanov v Bulharsku (122) a Rumunsku (125). Naopak, najviac na daňovníkov vo Francúzsku (209), Dánsku (210), Belgicku (212) a v Luxembursku (272).

 

Deň daňovej slobody predstavuje podľa Deloitte jednoduchú, laicky zrozumiteľnú reprezentáciu daňovej záťaže v ekonomike. Metóda, ktorá sa používa na výpočet dňa daňovej slobody, rozdeľuje rok na dve časti v pomere zodpovedajúcom podielu celkových daňových príjmov a čistého národného dôchodku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona