Dempseyho gól padol v 30. sekunde, FIFA poopravila štatistiky

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 18:42 • 2 min
Dempseyho gól padol v 30. sekunde, FIFA poopravila štatistiky

RIO DE JANEIRO - Gól Američana Clinta Dempseyho v utorkovom stretnutí USA - Ghana (2:1) na futbalových MS v Brazílii oficiálne padol v 30. sekunde.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) uviedla, že sa tak nestalo v 32. a ani v 29. sekunde, ako pôvodne napísali svetové agentúry.
     

"Náš štatistický tím potvrdil, že gól strelil Clint Dempsey v 30. sekunde zápasu. Takýto údaj zapísali do oficiálnych štatistík," uviedla hovorkyňa FIFA Delia Fischerová.
     

Dempseyho presný zásah aj napriek korekcii zostal piatym najrýchlejším gólom v histórii svetových šampionátov. Primát drží Turek Hakan Sükür, ktorý v súboji o tretie miesto na MS 2002 proti Kórejskej republike skóroval po 11 sekundách hry.
     

Druhé miesto v tejto historickej štatistike patrí bývalému československému reprezentantovi Václavovi Mašekovi. Ten na MS 1962 v Chile v súboji proti Mexiku potreboval na gól iba 16 sekúnd od úvodného hvizdu. Tretí je Nemec Ernst Lehner (25 sekúnd), štvrtý Angličan Bryan Robson (27).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies