Demonštrujúci odborári si v Prahe chceli ručne „podať" ministra financií

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 13:30 • 2 min
Demonštrujúci odborári si v Prahe chceli ručne „podať" ministra financií

Demonštrujúci odborári si v Prahe chceli ručne „podať" ministra financií

slovakia

left justify in out

img

Séria incidentov poznamenala dnes tesne pred poludním inak celkom pokojný protestný pochod štrajkujúcich českých odborárov Prahou. Pred ministerstvom financií sa niektorí radikálnejšie naladení odborári pokúsili fyzicky inzultovať ministra financií Miroslava Kalouska (TOP 09). Ten vyšiel pred budovu ministerstva, aby dal odborárom najavo, že na reformách vlády ČR trvá.
      Na ministra Kalouska vzduchom dokonca lietali paradajky a vajcia, bolo vidieť viacero rúk, ktoré sa snažili člena vlády udrieť. V inzultovaní ministra demonštrantom zabránili desiatky uniformovaných i neuniformovaných policajtov a fakticky aj húf desiatok novinárov, ktorí dokumentovali rozhovor ministra s niektorými z jeho kritikov.
      K napätiu medzi stovkami na vládu a jej reformy rozhorčených odborárov prispela aj skupinka stúpencov vlády, ktorí prišli s transparentmi urážajúcimi odborárov. Hlúčik provládnych aktivistov musela svojimi telami chrániť polícia, ale poškodeniu ich transparentov muži zákona nezabránili.
      "Hlavne, aby odišla táto vláda. Tá sa tak znemožnila, že už nie je možné, aby ďalej pokračovala. Im je to jedno, hlavne, aby boli pri kormidle, aby si mohli robiť tie svoje kšeftíky. O to im totiž ide. A nejde im o ľudí, vôbec," povedala pre TASR jedna z demonštrantiek, ktorá pre štrajkom odborárov paralyzovanej doprave v Prahe prišla do centra mesta na bicykli.
      Od ministerstva financií sa odborári presunuli pred Úrad vlády ČR, kde kabinetu nechali symbolické balíky slamy ako pripomienky veľkých korupčných káuz, ktoré poškodili štátnu pokladnicu a prispievajú k rozpočtovému deficitu. Pôvodne avizované pokračovanie protestného "pochodu proti papalášom" až na Pražský hrad odborári zrušili a pred Úradom vlády sa pokojne rozišli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies