Demonštrácie nič nevyriešia

NETKY.SK • 21 September 2010, 12:17 • 2 min
Demonštrácie nič nevyriešia

Demonštrácie nič nevyriešia

slovakia

left justify in out

img

Veci sa protestmi neriešia, vyhlásil v utorok prezident Václav Klaus v reakcii na demonštráciu odborárov proti rozpočtovým škrtom vlády. Na pražskú Letenskú pláň od utorkového rána postupne prichádzajú autobusy s odborármi, ktorí sa pripravujú na protest proti znižovaniu platov v štátnej a verejnej správe. Zatiaľ je na mieste okolo dvadsať autobusov a stovky ľudí, odborári očakávajú, že sa na demonštrácii zúčastní až 20 tisíc protestujúcich.

"Demonštrácia veci nerieši. Myslím, že to všetci vedia.. a táto demonštrácia bude taká špecificky česká," uviedol Klaus. Odbory si podľa prezidentovho názoru nechcú nikoho pohnevať a podľa toho bude protest aj vyzerať. Klaus tvrdí, že pôjde o "skarikovanú demonštráciu". "Včera som sa dozvedel, že v jednom podniku, ktorého zamestnanci pôjdu na demonštráciu, si berú všetci na ten deň náhradné voľno. Rozhodli sa prísť, ale nechcú (nikoho) naštvať," podotkol prezident.

Celkovo na demonštrácii prisľúbilo účasť 19 odborových zväzov a občianskych iniciatív, prvýkrát v histórii by sa na proteste mali zúčastniť aj príslušníci armády.

Protestujúci by sa zhromažďovali okolo 11.00 na pražskej Letnej. O 11.45 vyrazil sprievod k ministerstvu vnútra, následne sa vydáva do Letenských sadov. Tam sa pripoja zástupcovia iných odborov, napríklad zamestnanci prokuratúry, kultúrnych inštitúcií, pracovníci v zdravotníctve a zamestnanci väzenskej služby. Demonštranti budú ďalej prechádzať po nábreží Edvarda Beneša k Čechovmu mostu, kde sa pripoja pracovníci školstva a ďalších iniciatív.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona