Demonštranti zaútočili na mestskú radnicu v St. Louis

NETKY.SK • 27 November 2014, 06:49 • 2 min
Demonštranti zaútočili na mestskú radnicu v St. Louis

FERGUSON - Polícia v americkom St. Louise, v štáte Missouri, použila v stredu štipľavý sprej pri zákroku voči demonštrantom, ktorí sa snažili obsadiť mestskú radnicu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Niekoľko stoviek demonštrantov pochodovalo v stredu smerom na mestskú radnicu v St. Louise neďaleko Fergusonu. Polícia zasiahla, keď sa skupina výtržníkov pokúšala vlámať do zamknutého úradu a rozbíjali okná na budove. Protestujúcich rozohnali štipľavým sprejom, dvoch z nich zadržali. Na miesto výtržností zavolali policajné posily a oblasť uzavreli, napísala agentúra AP.
      

Veľká porota v americkom štáte Missouri sa rozhodla nevzniesť obvinenie voči policajtovi Darrenovi Wilsonovi, ktorý 9. augusta pri zásahu smrteľne postrelil 18-ročného Michaela Browna. Rozhodnutie vyvolalo vlnu protestov a násilností v mnohých mestách vrátane Fergusonu. V okrese St. Louis zatkli v noci nadnes 45 osôb.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies