Demonštranti zablokovali vo Varšave kolónu s premiérkou či vstup na zámok Wawel

NETKY.SK • 19 December 2016, 07:19 • 2 min
Demonštranti zablokovali vo Varšave kolónu s premiérkou či vstup na zámok Wawel

VARŠAVA/KRAKOV - Skupina protivládnych demonštrantov zastavila dnes večer vo Varšave kolónu vozidiel s politikmi poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS). Výtržníkov odviedla polícia.

slovakia

left justify in out

Medzi politikmi v zastavenej kolóne sa nachádzala aj poľská premiérka Beata Szydlová. Už skôr v priebehu dneška demonštranti zastavili autokolónu s podpredsedom dolnej komory poľského parlamentu Ryszardom Terleckim. Aj túto situáciu riešili príslušníci bezpečnostných zložiek.

Niekoľko desiatok osôb blokovalo dnes tiež príjazdovú cestu na zámok Wawel v Krakove. Skandovali heslá ako "sloboda, rovnosť, demokracia" či "solidarita s opozíciou". Viacero z nich sedelo alebo ležalo na vozovke. Na mieste zasahovala polícia a demonštrantov odviedla násilím.

"Porušenie ústavy a pošpinenie demokracie nepripustíme," uviedol médiám jeden z demonštrantov pri zámku Wawel. Muž, ktorý k tejto situácii prispel je líder PiS Jaroslaw Kaczyňski. "Chceme, aby vedel, že nie každému sa to páči," dodal.

Osemnásty deň každého mesiaca prichádza Jaroslaw Kaczyňski na krakovský zámok Wawel, aby tam položil kvety na hrob svojho tragicky zosnulého brata Lecha a jeho manželky Marie.

V Poľsku sa už tretí deň po sebe konajú pred budovou parlamentu vo Varšave protivládne demonštrácie proti vládnemu návrhu obmedziť prístup novinárov k poslancom v parlamente. Poliaci demonštrovali tiež pred prezidentským palácom a budovou ústavného súdu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies