Demonštranti za práva zvierat bojujú proti mäsu v McDonald's

NETKY.SK • 22 Máj 2021, 14:44 • 2 min
Demonštranti za práva zvierat bojujú proti mäsu v McDonald's

LONDÝN - Aktivisti za práva zvierat blokujú štyri distribučné centrá siete reštaurácií s rýchlym občerstvením McDonald's v Spojenom kráľovstve. Chcú tak prinútiť spoločnosť, aby sa zaviazala, že do roku 2025 bude ponúkať stravu len na rastlinnej báze.

slovakia

left justify in out

Postihne to viac ako tisíc prevádzok 

Hnutie Animal Rebellion v sobotu uviedlo, že výjazdu nákladiakov zo zariadení v Hemel Hempsteade, Basingstokeu, Coventry a Heywoode bránia s pomocou nákladných áut a bambusových konštrukcií. Na miestach chcú aktivisti zostať najmenej 24 hodín, aby spôsobili "značné narušenie" zásobovacieho reťazca McDonald’s. Postihnúť by to podľa hnutia malo zhruba 1 300 reštaurácií.

 


"Mäsospracovateľský a mliekarenský priemysel ničí našu planétu: spôsobuje obrovské odlesňovanie dažďových pralesov, emituje obrovské množstvo skleníkových plynov a každý rok zabíja miliardy zvierat," vyjadril sa hovorca Animal Rebellion James Ozden.

 

Ako tiež povedal, "jediný udržateľný a realistický spôsob, ako nakŕmiť desať miliárd ľudí, je systém rastlinnej stravy. Organické možnosti z voľného chovu a ‘udržateľné’ zvieracie možnosti jednoducho nie sú dosť dobré".
 

img


Hovorca spoločnosti McDonald's pre Veľkú Britániu uviedol, že štyri distribučné centrá v krajine nie sú schopné pre blokády aktivistov dodať tovar do niektorých prevádzok. "Túto nepríjemnosť už posudzujeme. Počítame bohužiaľ aj s výrazným vplyvom na naše bežné menu, keďže v spomenutých prevádzkach sa nachádza čoraz menej mäsa. Zákazníkom sa za každú vzniknutú škodu ospravedlňujeme."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies