Demonštranti v Thajsku preliezli múr do sídla vlády a odstránili barikády

NETKY.SK • 12 December 2013, 07:25 • 2 min
Demonštranti v Thajsku preliezli múr do sídla vlády a odstránili barikády

BANGKOK - Malá skupina thajských protivládnych demonštrantov dnes preliezla múry do areálu kancelárií úradu premiérky, ale rýchlo miesto opustili po tom, ako premiestnili vnútorné barikády. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Demonštranti tvrdia, že chceli dosiahnuť, aby sa polícia stiahla z vládnej budovy. Poriadková polícia v oblasti držala svoje postavenia a nedošlo k žiadnym konfrontáciám. Demonštranti odišli po niekoľkých minútach.

Demonštranti už niekoľko dní protestujú proti pokračujúcemu vplyvu bývalého thajského premiéra Thaksina Šinavatru na politiku - hoci žije v dobrovoľnom exile v Dubaji. Súčasná premiérka Jinglak Šinavatrová je jeho mladšou sestrou. Thaksin Šinavatra je v Thajsku odsúdený za korupciu.

Premiérka v pondelok oznámila, že sa rozhodla rozpustiť parlament a zároveň vypísať nové voľby, ktorých termín vláda určila na 2. februára. Cieľom premiérky bolo ukončiť protesty, Demonštranti to ale odmietli žiadajú, aby krajine vládla nevolená "ľudová rada".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies