Demonštranti v Honkongu budú hlasovať o pokračovaní v protestoch

NETKY.SK • 24 Október 2014, 09:52 • 2 min
Demonštranti v Honkongu budú hlasovať o pokračovaní v protestoch

HONGKONG - Prodemokratickí demonštranti v Hongkongu plánujú v nedeľu usporiadať "referendum" o tom, či budú aj naďalej pokračovať v protestoch.

slovakia

left justify in out

Vláda ich pritom vyzýva, aby demonštrácie ukončili a ponúka im dialóg. Referendum organizujú tri hlavné skupiny stojace za bezprecedentnými protestmi, ktoré sú najmasovejšie od opätovného pričlenenia k Číne v roku 1997. Účastníkov protestov sa organizátori budú pýtať na názor priamo v uliciach mesta.

 

V auguste predstavitelia vládnej komunistickej strany v Pekingu ponúkli obyvateľom Hongkongu, aby si v roku 2017 zvolili vlastného lídra. Kandidátov do prvých priamych volieb však chce najskôr odsúhlasiť výbor lojálny komunistickému vedeniu v Pekingu. Demonštranti to odmietli ako "falošnú" demokraciu v čínskom štýle a trvajú na tom, že neodídu z ulíc, kým Peking neumožní otvorené nominácie. Samospráva nedávno demonštrantov ešte viac rozhnevala, keď zrušila plánované stretnutie s odôvodnením, že by pravdepodobne neprinieslo konštruktívne výsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies