Demonštranti proti migrantom fackali chodca s tmavou pokožkou

NETKY.SK • 13 September 2015, 09:05 • 2 min
Demonštranti proti migrantom fackali chodca s tmavou pokožkou

VARŠAVA - Demonštranti naladení proti migrantom v poľskom hlavnom meste Varšava udreli chodca s tmavou pokožkou, potom ich od neho odtiahli vlastní ochrankári, ktorých zabezpečili organizátori protestu. Svedkom incidentu sa stal fotograf tlačovej agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Demonštráciu organizovali okrem iných aj krajne pravicové skupiny Ruch Narodowy a ONR na protest proti plánom poľskej vlády prijať migrantov zo Sýrie a Afriky, aby tak vyhovela žiadosti Európskej komisie.

 

Fotograf videl, ako sa niekoľko účastníkov demonštrácie, na ktorej sa zhromaždilo celkovo zopár tisíc ľudí, oddelilo od davu a začalo rozdávať údery okoloidúcemu človeku s tmavou pleťou. Potom zasiahli ochrankári demonštrácie a útočníkov od obete odtrhli.

 

Demonštranti skandovali "Celé Poľsko spieva s nami", "Stop islamizácii Európy" a tiež vulgárne slová namierené proti Európskej únii.

 

Hovorca varšavskej polície Mariusz Mrozek informoval, že pochod bol "pokojný a bez incidentov".

 

Samostatnú demonštráciu vo Varšave usporiadalo v rovnakom čase aj niekoľko stoviek zástancov prijatia utečencov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona