Demonštranti opäť protestovali pred parlamentom v Budapešti

NETKY.SK • 15 December 2018, 10:07 • 2 min
Demonštranti opäť protestovali pred parlamentom v Budapešti

BUDAPEŠŤ - Maďarskí demonštranti v piatok opäť protestovali v Budapešti proti konzervatívnej vláde premiéra Viktora Orbána.

slovakia

left justify in out

Na Kossuthovom námestí pred parlamentom volali tisíce z nich "Orbán vypadni", Demokracia" a "Máme toho dosť". Po počiatočnom pokojnom začiatku zaútočili niektorí demonštranti na policajtov dymovnicami, tí odpovedali slzotvorným plynom. Budovu parlamentu polícia z veľkej časti uzavrela.

Demonštranti protestujú proti novele zákonníka práce, ktorú v stredu schválil maďarský parlament. Oponenti a odborové organizácie novelu ostro kritizujú a označujú ju za "otrokársky zákon". V rámci novely sa okrem iného zvýši počet povolených nadčasov pre zamestnancov z terajších 250 na 400 hodín za rok.

Protesty proti týmto zmenám sa pred budapeštianskym parlamentom konali už aj v stredu a vo štvrtok, pričom sa rovnako nezaobišli bez potýčok.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona