Demonštranti obsadili parlament na Kryme: Rusi uviedli stíhačky do pohotovosti!

NETKY.SK • 27 Február 2014, 12:17 • 2 min
Demonštranti obsadili parlament na Kryme: Rusi uviedli stíhačky do pohotovosti!

MOSKVA - Ruské letectvo uviedlo do pohotovosti svoje stíhačky na západných hraniciach s Ukrajinou. Ako vo štvrtok informovalo ruské ministerstvo obrany, v hraničnej oblasti dali do pohotovosti aj 150 000 vojakov.

slovakia

left justify in out

 

"Naše stíhačky neustále kontrolu pohraničné regióny s Ukrajinou," cituje vyhlásenie ministerstva agentúra ITAR-TASS. Vysielacia spoločnosť BBC s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa rezortu obrany tvrdí, že Rusko tieto opatrenia prijalo na zaistenie bezpečnosti čiernomorskej flotily v Sevastopoli na Kryme, ktorý je jediným regiónom na Ukrajine s prevažne ruským obyvateľstvom. Proruským demonštrantom sa tu podarilo obsadiť viaceré vládne budovy a okupujú už aj sídlo miestneho regionálneho parlamentu v hlavnom meste Simferopoľ.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu nariadil armáde na západe krajiny vojenské cvičenia, ktoré majú preveriť jej pripravenosť. Vopred neoznámené manévre tykajú ruských území susediacich s východnými oblasťami Ukrajiny, kde žije početná ruská menšina. Cvičenie koliduje s napätím na susednej Ukrajine. Moskva už avizovala, že v prípade zhoršenia situácie a ohrozenia bezpečnosti ruskej menšiny nebude váhať so zásahom. Úradujúci prezident Ukrajiny Oleksandr Turčynov už povedal, že akúkoľvek intervenciu zo strany Ruska na Kryme bude považovať za vojenskú agresiu a narušenie ukrajinskej suverenity.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona