Demonštranti môžu podľa sociológa dosiahnuť viac ako pri protestoch Gorila

NETKY.SK • 27 November 2014, 09:21 • 2 min
Demonštranti môžu podľa sociológa dosiahnuť viac ako pri protestoch Gorila

BRATISLAVA - Sociológ Martin Slosiarik v rozhovore pre denník SME na otázku o protestoch proti korupcii v politike povedal, že je to prejav určitej občianskej nespokojnosti voči politikom.

slovakia

left justify in out

"Ale nie iba tým z vládnej strany, ale všeobecne. Politici radi hovoria o transparentnosti v rôznych oblastiach života, no zároveň na povrch vychádzajú rôzne kauzy. Ľudia potom majú pocit, že o tom iba rozprávajú, ale skutočnosť je úplne iná," uviedol Slosiarik.

 

Podľa denníka organizátori žiadajú aj vyšetrenie kauzy Gorila. Táto kauza dokázala priviesť do ulíc najväčšie davy, no demonštrácie sa skončili veľkým rozčarovaním. Na otázku denníka, či to nehrozí aj dnes Slosiarik odpovedal: "Tu môže byť koncovka efektívnejšia, požiadavky sú konkrétnejšie, než boli v prípade Gorily a aj záujem politických elít je vyšší".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies