Demonštráciu pred parlamentom v Albánsku sprevádzali zrážky s políciou

NETKY.SK • 19 December 2017, 06:57 • 2 min
Demonštráciu pred parlamentom v Albánsku sprevádzali zrážky s políciou

TIRANA - Albánska polícia sa dostala v pondelok do násilných zrážok so stúpencami opozície, ktorí sa snažili preraziť si cestu do parlamentu, aby tak narušili hlasovanie o vymenovaní generálneho prokurátora.

slovakia

left justify in out

Pred parlamentom sa zhromaždilo približne 3000 demonštrantov, ktorí niesli vlajky Európskej únie a OSN a kričali protivládne heslá. Týmto krokom odsúdili výber dočasného generálneho prokurátora, ktorý bol podľa nich protiústavný.

 

Poriadková polícia zatlačila demonštrantov späť po tom, ako pred parlamentom prerazili prvý bezpečnostný kordón. Na príslušníkov polície hádzali protestujúci dymovnice. Zranených bolo niekoľko ľudí.

 

Opoziční zákonodarcovia hádzali dymovnice aj do budovy parlamentu. Hlasovanie sa však napriek tomu uskutočnilo a za nového generálneho prokurátora bol zvolený Arta Marku.

 

V 140-člennej snemovni hlasovalo "za" 69 poslancov vládnej socialistickej strany. Dvaja poslanci boli proti a ďalší dvaja sa hlasovania zdržali. Opozícia hlasovanie bojkotovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies