Demonštrácie v Česku pokračujú: Zeman vyhlásil, že nemajú zmysel

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 06:18 • 2 min
Demonštrácie v Česku pokračujú: Zeman vyhlásil, že nemajú zmysel

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman na margo masových demonštrácii proti vláde vyhlásil, že nemajú zmysel.

slovakia

left justify in out

Zeman si myslí, že optimálnejšie by bolo, pokiaľ by sa organizátori protestov spojili priamo s politikmi, pretože jedine oni môžu Babišovi v Snemovni vysloviť nedôveru. "Demonštrácie síce zmysel nemajú, ale keď sa niekto chce prísť vyblázniť, nech to urobí," uviedol Zeman. "Odporúčal by som organizátorom demonštrácií, aby si pozvali politikov, ktorí vyslovia Babišovi nedôveru," dodal. Zeman zároveň naznačil, že osloviť by mohli šéfa poslaneckého klubu strany TOP 09 Miroslava Kalouska, nakoľko jeho strana je jednou z tých, ktoré hlasovanie o nedôvere podporujú.

 

img

 

Miloš Zeman sa k masovým demonštráciám na pražskom Václavskom námestí postavil relatívne kontroverzne, keď vyhlásil, že 120-tisíc ľudí (odhadovaný počet demonštrujúcich) je len 10 percent pražskej populácie a je irelevantné, aby desať percent ľudí rozhodovalo o vláde a jej ďalšom fungovaní.

 

Zdá sa, ako by prezident situáciu zľahčoval. Tvrdí, že od roku 1989 mala zmysel len jediná demonštrácia, tá, ktorá sa postarala o pád totality. Ostatné skončili "prázdne". "Ja upokojujem spoločnosť tým, že rokujem s politikmi. Nebudem rokovať so zbehlým študentom, ktorý by mal dokončiť svoje štúdiá a na trhu si nájsť nejaké zamestnanie, pretože organizácia protivládnych demonštrácií rozhodne nie je perspektívnou profesiou," vyjadril sa Zeman o jednom z organizátorov demonštrácií Mikulášovi Minářovi.

 

img

 

Zeman zároveň ocenil slová premiéra Andreja Babiša, ktorý v Bratislave povedal, že Česká republika nie je Slovensko a že v ČR sa nebude meniť vláda na základe demonštrácií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies