Demitru si pripomenuli slávnostne v St. Louis, Tkachuk: "Nikdy nezabudnem"

NETKY.SK • 10 November 2011, 05:01 • 2 min
Demitru si pripomenuli slávnostne v St. Louis, Tkachuk: "Nikdy nezabudnem"

Demitru si pripomenuli slávnostne v St. Louis, Tkachuk: "Nikdy nezabudnem"

slovakia

left justify in out

img

Klub zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues si pred utorňajším stretnutím proti Chicagu Blackhawks uctil v rámci slávnostnej ceremónie pamiatku bývalých hráčov Pavla Demitru a Igora Koroleva.
Obaja zahynuli pri tragickej havárii lietadla Jak-42 v Rusku 7. septembra 2011. Na palube sedeli hokejisti a realizačný tím klubu kontinentálnej KHL Lokomotivu Jarosľavl. Tragédia si vyžiadala 45 obetí.
Na spomienkovej ceremónii sa zúčastnili viaceré veľké mená a bývalí spoluhráči oboch zosnulých hokejistov. Medzi nimi nechýbala ani legenda slovenského hokeja Peter Štastný, jeden z najlepších Demitrových kamarátov a útočník Blackhawks Marián Hossa, spoluhráč z reprezentácie a brankár St. Louis Jaroslav Halák, ďalej Brett Hull, Curtis Joseph, Keith Tkachuk, Tony Twist, Kelly Chase, Jamie Rivers, Scott Young, Jeff Brown, Jim Campbell, bývalý Demitrov tréner Joel Quenneville, Jamal Mayers a ďalší. Každý z nich mal na sebe dres St. Louis Blues s číslom 38.
V hľadisku sa nachádzala Korolevova žena Vera a obe dcéry Kristina a Anastazia. Mária Demitrová s deťmi Lucasom a Zarou sa na ceremónii nemohli zúčastniť.
"Na niektorých ľudí nikdy nezabudnete. Pavol Demitra bol jedným z nich. Hral účelne a s radosťou," uviedol Tkachuk. "Úžasný človek. Zbožňoval som Pavla. Zbožňoval som ho trénovať. Bol jedným z tých chlapov, s ktorým som mal vždy dobrý vzťah," nešetril slovami chvály Quenneville, ktorý trénoval Demitru v rokoch 1997 až 2004.
Význam spomienkovej akcie vyzdvihol aj Marián Hossa. Ten mal k Demitrovi a jeho rodine veľmi blízko. "Je to rozhodne veľmi pekné, že urobili takúto vec pre dvoch bývalých hráčov a zároveň môjho výborného priateľa. Tým, že som tu, sa mi vynárajú spomienky. Bude to emotívny štart. Palo tu bude vždy s nami. Poznám Majku. Je to moja suseda. V rodnom meste sme partia a vždy sme tu pre ňu," uzavrel kanonier "jastrabov", ktorý nosí číslo 38 na korčuliach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies