Demitra z voľného trhu NHL do KHL, podpísal na rok s Jaroslavľom

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 07:17 • 2 min
Demitra z voľného trhu NHL do KHL, podpísal na rok s Jaroslavľom

Demitra z voľného trhu NHL do KHL, podpísal na rok s Jaroslavľom

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Pavol Demitra podpísal ročnú zmluvu s ruským klubom Lokomotiv Jaroslavľ. Po 16 sezónach v zámorskej NHL s malou anabázou v extralige sa tak presúva do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).
      Senzačnú informáciu priniesol americký spravodajský portál televízie ESPN s odvolaním sa na Demitrovho agenta Matta Keatora. Keďže univerzálny útočník má 35 rokov a v prvých dvoch týždňoch trhu s voľnými hráčmi NHL sa nedohodol so žiadnym profiligovým klubom, je pravdepodobné, že jeho poslednou sezónou v najslávnejšej hokejovej lige sveta bola tá menej vydarená vo Vancouvri. Canucks sa síce solídne vodilo v základnej časti i v play off, ale Demitra veľkú časť sezóny absentoval pre zranenie a v tíme nemal patričnú pozíciu pre nesympatie trénera.
      V minulej sezóne odohral za Canucks len 28 zápasov a na konto si pripísal 16 bodov za 3 góly a 13 asistencií. V NHL Demitra odohral v základnej časti 847 zápasov, v ktorých nazbieral 768 bodov za 304 gólov a 464 asistencií. V play off nastúpil v 94 zápasoch a zaknihoval 59 bodov (23+36).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies