Demitra odhalil sochu slovenského tímu, verí,že prídu aj hráči z NHL

NETKY.SK • 21 Apríl 2011, 06:57 • 2 min
Demitra odhalil sochu slovenského tímu, verí,že prídu aj hráči z NHL

Demitra odhalil sochu slovenského tímu, verí,že prídu aj hráči z NHL

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový reprezentant Pavol Demitra v stredu deväť dní pred štartom domácich MS v Bratislave odhalil prvú originálnu sochu z dvadsaťjedenčlennej Hokejovej galérie pre fanúšikov. Na Hodžovom námestí stojí socha slovenského tímu, ktorú navrhli predstavitelia národného zväzu a o ďalšie sa postarali napríklad najúspešnejší tréner samostatnej éry Ján Filc, či kapitán majstrov sveta z Göteborgu Miroslav Šatan.
V uliciach hlavného mesta Slovenska vyrastie celkovo dvadsaťjeden sôch. Prvých päť odhalili v stredu, ďalších šestnásť, ktoré vytvorili predstavitelia krajín účastníkov šampionátu a jedna je venovaná všetkým fanúšikom, predstavia verejnosti po veľkonočných sviatkoch. O dizajn prvej pätice sa postarali SZĽH, Šatan, Filc, Peter Šťastný a Peter Bondra.
Socha domáceho tímu na Hodžovom dostala meno "Slovenská hrdosť". "Pri tvorbe dizajnu sochy sme sa inšpirovali tým, čo považujeme za to naše. Na soche dominuje národná trikolóra a nechýbajú na nej slovenské symboly, akými sú Vysoké Tatry, kamzíky a krásne slovenské lesy," uviedol marketingový riaditeľ SZĽH Martin Ryba.
"Je to super nápad, ľudia budú s tými majstrovstvami zase trochu viac žiť. Je to také spojenie medzi nami a fanúšikmi a verím, že na tú jednu sochu, na ktorú budú písať, že to budú samé pozitívne odkazy. Dúfame, že fanúšikovia nás budú hnať dopredu, držať palce a v tých ťažkých chvíľach, keďže určite nejaké budú, nás povzbudzovať," povedal Pavol Demitra.
Hokejový šampionát odštartuje už o deväť dní a Slováci si vo svojom úvodnom zápase zmerajú sily so Slovinskom. Demitra verí, že domáca reprezentácia svojich fanúšikov nesklame. "Zatiaľ je tá podpora od fanúšikov veľmi pozitívna. Tvorí sa nám veľmi dobré mužstvo a veríme, že nám prídu pomôcť aj chalani z NHL, pokiaľ budú zdraví. Máme veľkú šancu priblížiť sa tomu tímu, čo sme mali vo Vancouveri. Verím, že forma sa správne načasuje a treba začať vyhrávať. Chalani teraz odohrali veľmi dobrý zápas v Košiciach a treba v tom pokračovať," uviedol tridsaťšesťročný útočník, ktorý narážal na víťazstvo 5:1 v prípravnom zápase so Švédskom.
Slovenských hokejistov čakajú tento týždeň posledné dva zápasy s Rakúskom a Bieloruskom a tréner Glen Hanlon pomaly kompletizuje tím pre majstrovstvá. Do neho by mohli pribudnúť aj ďalší hráči zo zámorskej NHL, ktorí so svojimi klubmi vypadnú po 1. kole play off. Najbližšie k tomu majú Marián Hossa a Tomáš Kopecký z Chicaga. V sérii s Vancouverom prehrávali už 0:3 na zápasy, no v noci na stredu zvíťazili a ešte sa udržali v boji o Stanleyho pohár. "Telefonovali sme spolu a každému držím palce, aby sa posúval ďalej, aj keď si myslím, že to bude veľmi ťažké. Hlavne tento ďalší zápas vo Vancouveri. No pokiaľ vypadnú tak verím, že Majo nasadne do lietadla a príde sem čo najskôr," dodal Demitra.
Sochy budú zdobiť Bratislavu do konca šampionátu. Po ukončení výstavy pôjdu do dražby, pričom výťažok z aukcie poputuje na podporu mladých hokejistov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona