Demitra by sa dnes dožil 38. narodenín

NETKY.SK • 29 November 2012, 07:48 • 2 min
Demitra by sa dnes dožil 38. narodenín

Demitra by sa dnes dožil 38. narodenín - Zaujímavosti Jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie Pavol Demitra by sa dnes dožil 38.

slovakia

left justify in out

img

Jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie Pavol Demitra by sa dnes dožil 38. narodenín. Teda čísla, ktoré počas bohatej a úspešnej kariéry nosil na klubovom i reprezentačnom drese. Kapitána národného výberu na domácich majstrovstvách sveta v Bratislave spred dvoch rokov o oslavu pripravilo letecké nešťastie zo 7. septembra 2011.

Pavol Demitra sa narodil 29. novembra 1974 v Dubnici nad Váhom, kde aj odštartoval hokejovú kariéru. Po dvoch sezónach v drese miestneho Spartaka odišiel do Dukly Trenčín a v roku 1993 ho drafttovala Ottawa. V tíme "senátorov" zotrval tri sezóny, no viac času ako v NHL strávil vo farmárskom tíme a tak ho klub vymenil do St. Louis. Bol to trejd, ktorý zámorskí odborníci považujú doteraz za najhorší v histórii kanadského klubu. Pre Demitru však znamenal veľký krok vpred, keďže v drese Blues zažil najlepšie roky zámorskej kariéry. Rýchlo sa vypracoval na lídra tímu a v St. Louis pôsobil až do roku 2004. V zámorskej profilige si zahral ešte za Los Angeles Kings, Minnesotu Wild a nakoniec za Vancouver Canucks.

V základnej časti odohral celkovo 848 zápasov s bilanciou 768 bodov za 304 gólov a 464 asistencií, v play off pridal 94 duelov (59/23+36). V roku 2000 získal prestížnu cenu Lady Byng Trophy pre džentlmenstvo a športový prístup.

Po angažmán vo Vancouveri sa rozhodol vrátiť do Európy, kde podpísal kontrakt s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotivom Jaroslavľ. Aj tu sa stal lídrom tímu a v premiérovej sezóne nazbieral v 54 zápasoch 61 bodov (18+43). V play off ďalších 21 bodov (6+15) v 18 stretnutiach, čím pomohol Lokomotivu až do semifinále súťaže a navyše sa stal tretím najproduktívnejším hráčom vyraďovačky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies