Demian Maia je už iba krok od titulového zápasu

NETKY.SK • 5 September 2016, 14:43 • 2 min
Demian Maia je už iba krok od titulového zápasu

LAS VEGAS - Demian Maia predviedol minulý víkend výkon s ktorým poslal odkaz vedeniu UFC a ostatným zápasníkom vo váhe, že je pripravený bojovať o titul. Podarilo sa mu v prvom kole ukončiť Carlosa Condita. Bola to najrýchlejšia prehra v jeho kariére a to hovoríme o zápasníkovi čo má za sebou už 40 zápasov.

slovakia

left justify in out

Momentálny šampión váhy je Tyron Woodley, ktorý si zmeria sily s Stephenom Thompsonom. Ďalším vyzývateľom by mohol byť práve Maia. A prečo práve on?

 

Maia zápasí od júla 2012 vo whelterovej váhe, odvtedy mal 11 zápasov z ktorých 9 vyhral. Z týchto predčasne ukončil 5, štyrikrát prinútil súpera k vzdaniu sa pákou alebo škrtením a raz s technickým K.O. V UFC má dokopy ale 18 výhier a 6 prehier. Čo je dosť presvedčivé skóre, a s tými 18 výhrami je 3. najúspešnejším zápasníkom v doterajšej histórií UFC za Georgesom St-Pierrom a Michaelom Bispingom. Obaja majú 19 výhier. S týmito výhrami jednoznačne vedie medzi brazílskymi zápasníkmi, medzi ktorými sú dosť silné mená ako napríklad Jose Aldo, Vitor Belfort alebo Anderson Silva. 

 

Minulotýždňová výhra bola jeho 6. v rade. Pred ním je iba momentálny vyzývateľ vo whelterovej váhe, Thompson. Na svojom konte má 9 prinútení k zdaniu sa, okrem neho má viac už iba legendárny Royce Gracie ktorý ich má 10. Podľa štatistík je veľmi silný aj v ztrhoch, z 30 súperov nedostal na zem iba štyroch.  Podarilo sa mu poraziť mená ako Matt Brown, Gunnar Nelson alebo Neil Magny. Patrí k aktívnym zápasníkom, za rok odzápasí 2 až 3 zápasy.

 

Môžeme si položiť otázku, že ak má takéto výsledky tak prečo už nedostal dávno titulový zápas? Tak odpoveď je jednoduchá. Maia patrí k takzvaným gentlemanom ktorý zbytočne nerobia rozruch a mimo octagonu je nekonfliktný takže ťažko predajný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona