Demčyšyn: Ukrajina má rezervy zemného plynu na 50 rokov

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 07:04 • 2 min
Demčyšyn: Ukrajina má rezervy zemného plynu na 50 rokov

KYJEV - Ukrajina má rezervy zemného plynu na najbližších 50 rokov a práve tie by mala vo väčšej miere využívať na pokrytie domácich potrieb. Uviedol to tento týždeň ukrajinský minister energetiky Volodymyr Demčyšyn. Informovali o tom ruská agentúra TASS a ukrajinská Ukrinform.

slovakia

left justify in out

"Máme rezervy zemného plynu v objeme okolo 1 bilióna kubických metrov (m3). Produkcia dosahuje ročne v priemere 20 miliárd m3, čo znamená, že rezervy by nám mali stačiť na najbližších 50 rokov," povedal Demčyšyn. "Namiesto toho minimálne 15 miliárd m3 kupujeme z Ruska a Európskej únie," dodal minister, podľa ktorého by miliardy dolárov, ktoré za to Kyjev zaplatí, mohla krajina poskytnúť vlastným producentom.

 

Ukrajina by sa do roku 2020 chcela zbaviť závislosti od dovozu plynu z Ruska. Na jednej strane by jej to mala zabezpečiť vlastná produkcia plynu, ktorá minulý rok pokryla zhruba 50 % domácej spotreby a na druhej väčšie využívanie zásobníkov plynu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies