Démara vyšetrujú, na víťaznej klasike sa vraj držal auta

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 15:38 • 2 min
Démara vyšetrujú, na víťaznej klasike sa vraj držal auta

PARÍŽ - Taliani začali vyšetrovanie voči francúzskemu cyklistovi Arnaudovi Démarovi po písomných tvrdeniach Mattea Tosatta z tímu Tinkoff, že jazdec FDJ si pred víťazným špurtom na marcovej monumentálnej klasike Miláno-San Remo pomáhal na predposlednom stúpaní na Cipressu pridržiavaním sa tímového mechanického vozidla.

slovakia

left justify in out

Tosatto ukázal prstom na Démara už bezprostredne po skončení pretekov, pre Gazzetta dello Sport vtedy povedal: "Démare bol na Cipresse vzadu. Pri stúpaní nás predbehol, išiel asi dvojnásobnou rýchlosťou. Jasné, že v záverečnom špurte bol silný, ale bez pomoci by nebojoval o víťazstvo. Nikdy som nevidel robiť nieč takto bez hanby." Tossattove slová potvrdil aj krajan Eros Capecchi z Astany: "Bol som za Tossattovým zadným kolesom a videl som to jasne. Démare sa držal pravej strany auta, je to nechutné."


Na tieto obvinenia zareagoval šéf FDJ Marc Madiot. Pre CyclingPro.net vyjadril obavy o odňatie víťazstva Démarovi, ktorý je podľa neho nevinný. Akékoľvek pochybenie vylúčil už dávnejšie aj samotný víťaz prestížnej klasiky.

 

"Áno, od momentu, keď rozhodcovia UCI uznajú výsledok pretekov, je to uzavreté. Na ďalší deň Arnaud zverejnil svoje výkonnostné dáta, pričom nemusel. Tie ukazujú, že nikdy nešiel na Cipresse rýchlosťou 80 km/h, ako tvrdí Tossatto. Myslím si, že niektorí ľudia majú problém stráviť, že francúzsky cyklista z francúzskeho tímu vyhrá monument, akým je Miláno-San Remo. Keby o šlo o jazdca z iného zahraničného tímu, nediali by sa takéto veci," povedal Madiot.


Démare tesne pred Cipressou utrpel pád spolu s ďalším favoritom Michaelom Matthewsom (Orica-GreedEdge). Napriek tomu bol schopný šprintovať v závere o víťazstvo a napokon sa tešil z najväčšieho triumfu v doterajšej kariére pred Benom Swiftom (Sky) a Jürgenom Roelandtsom (Lotto Soudal). Informácie pochádzajú z portálu Cyclingnews.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona