Demagógovia vytvárajú strach a budú to robiť aj naďalej

NETKY.SK • 6 Január 2017, 10:34 • 2 min
Demagógovia vytvárajú strach a budú to robiť aj naďalej

BRATISLAVA - Extrémisti budú využívať strach z imigrácie a z moslimských komunít. Pre TASR to uviedol profesor na Katedre politológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Jozef Bátora.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na otázku, aký bude v roku 2017 ďalší vývoj v Európe v súvislosti s viacerými kľúčovými voľbami.

"Tam treba jasne diferencovať. Ako napríklad nemecký minister vnútra, ktorý nedávno po zásahu voči fundamentalistickej moslimskej skupine pôsobiacej v Nemecku urobil jasnú deliacu čiaru medzi tými, ktorí sú priateľskí moslimskí spoluobčania a radikálnymi fundamentalistami. A to je práve niečo, čo mnohé liberálno-demokratické režimy musia urobiť," zdôraznil Bátora.

 

Podľa neho liberálne demokracie musia ukázať istú agilnosť pri adresovaní síl, ktoré ohrozujú pokojné spolužitie ich občanov. "Demagógovia ako Hofer či Le Penová tvrdia, že etablované liberálno-demokratické režimy nie sú agilné, neposkytujú nám ochranu voči imigrácii, proti fundamentalistom, proti terorizmu atď. Vytvárajú strach a budú to robiť aj naďalej," upozornil.

 

Bátora si myslí, že je veľkým testom pre liberálne demokracie, do akej miery sa im podarí tomuto ubrániť. Minuloročné rakúske prezidentské voľby sú podľa neho dobrým príkladom toho, že sa to môže podariť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies