Dell Technologies plánuje prepustiť až 3000 zamestnancov

NETKY.SK • 9 September 2016, 13:24 • 2 min
Dell Technologies plánuje prepustiť až 3000 zamestnancov

NEW YORK - Americká spoločnosť Dell Technologies, ktorá tento týždeň dokončila prevzatie technologickej firmy EMC, zruší okolo 2000 až 3000 pracovných miest. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry, ktorá sa odvolala na zdroje blízke informáciám, plánuje americký výrobca počítačov väčšinu z dotknutých pracovných pozícií zrušiť v Spojených štátoch, pričom časovo by k tomu malo dôjsť koncom tohto roka. Čo sa týka oblastí, väčšina miest by sa mala zrušiť v dodávateľskom reťazci, potom v oblasti marketingu a v administratíve. Momentálne má kombinovaná spoločnosť približne 140.000 zamestnancov.

 

Dell sa na prevzatí EMC vyrábajúcej systémy pre ukladanie dát dohodol v októbri minulého roka. Hodnota kontraktu dosiahla 67 miliárd USD (59,31 miliardy eur). Ako v tejto súvislosti povedal hovorca firmy Dell Dave Farmer, pri dohodách takéhoto rozsahu je bežné, že niektoré oblasti sa prekrývajú. To musí firma riešiť, takže niekedy je nevyhnutná aj redukcia počtu zamestnancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies