Dell dokončil akvizíciu spoločnosti EMC

NETKY.SK • 7 September 2016, 19:07 • 2 min
Dell dokončil akvizíciu spoločnosti EMC

BRATISLAVA - Americký výrobca počítačov Dell dokončil akvizíciu spoločnosti EMC. Zlúčený podnik pod názvom Dell Technologies bude najväčšou technologickou spoločnosťou na svete s hodnotou 74 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v stredu. Dell oznámil kúpu spoločnosti EMC, ktorá je najväčším svetovým výrobcom systémov pre ukladanie dát, vlani v októbri. Tento rok v marci transakciu odobrila Európska komisia, keď konštatovala, že zlúčená spoločnosť bude mať primeraný trhový podiel a naďalej bude čeliť silnej konkurencii.


Tretí najväčší výrobca počítačov na svete Dell pôsobí na Slovensku prostredníctvom európskej pobočky od roku 2002. Pobočka sa pretransformovala z predajného centra pre nemecky hovoriace krajiny na európske obchodné centrum, v ktorom sa integrujú mnohé obchodné činnosti ako financie, marketing, ľudské zdroje, technická podpora, predaj, zákaznícky servis a iné. V súčasnosti spoločnosť podľa vlastných údajov na Slovensku zamestnáva takmer 1 800 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona