Delikventi na Azúrom pobreží rabovali domy postihnuté záplavami, zatkli deväť podozrivých

NETKY.SK • 5 Október 2015, 10:30 • 2 min
Delikventi na Azúrom pobreží rabovali domy postihnuté záplavami, zatkli deväť podozrivých

PARÍŽ - Francúzske úrady zatkli deväť osôb, ktoré rabovali v domoch a obchodoch na juhu Francúzska, ktoré cez víkend zasiahli povodne. Záplavy na Azúrovom pobreží si vyžiadali životy najmenej 17 ľudí, ďalší štyria zostávajú nezvestní.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúra Reuters, približne 5000 domov je stále bez dodávok elektrického prúdu. Ešte v nedeľu večer zápasilo s výpadkami prúdu vyše 70.000 domácností. Minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorý postihnutú oblasť navštívil v nedeľu spoločne s prezidentom Francoisom Hollandom, dnes pre rozhlasovú stanicu Europe 1 uviedol, že do pátracej a záchrannej operácie v oblasti bolo nasadených zhruba 300 policajtov a 543 hasičov.

 

V regióne zaplavila voda početné cesty i železničné trate. Vlakovú dopravu sa podarilo obnoviť v nedeľu, aj keď obmedzenia pretrvávajú ešte i dnes, keďže niektoré z úsekov tratí sú stále neprejazdné. Prezident Hollande v nedeľu informoval, že vláda na svojom zasadnutí túto stredu vyhlási departement Alpes-Maritimes za oblasť prírodnej katastrofy, čo urýchli odstraňovanie jej následkov i odškodňovanie obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies