VIDEO Delfína nezabili turisti, more ho vyplavilo už mŕtveho

NETKY.SK • 19 Február 2016, 19:17 • 2 min
VIDEO Delfína nezabili turisti, more ho vyplavilo už mŕtveho

BUENOS AIRES – Včera sme vás informovali o mŕtvom mláďati delfína, ktorého mali zabiť turisti. Všetko je však nakoniec inak.

slovakia

left justify in out

Fotograf šokujúcich záberov Hernan Coria, ktoré včera obleteli svet, povedal, že delfín nebol zabitý. Podľa jeho slov mŕtve mláďa delfína vyplavilo more. Fotograf pre argentínske noviny Telefe Noticias povedal, že na pláži bolo množstvo ďalších mŕtvych delfínov.
 

"Voda bola veľmi horúca," povedal Coria. "Bola plná medúz a ľudia preto nešli do vody. Všetko sa udialo veľmi rýchlo. Vyplavený delfín bol už mŕtvy, ľudia sa ho snažili dať späť do vody, ale bohužiaľ už nejavil známky života."

 

Coria dodal, že na pláži neboli žiadni plavčíci, ktorí by pomohli s mŕtvymi delfínmi. Tie vyplavilo aj na okolitých plážach. Zatiaľ nie je známe, čo spôsobilo smrť toľkých delfínov.
 

Delfínovec laplatský je ohrozený druh a celkove ich na svete zostáva už iba 30.000. Delfíny nemôžu zostať mimo vody príliš dlho. Majú veľmi hrubú a klzkú kožu, ktorá im poskytuje teplo, takže horúci vzduch im rýchlo spôsobuje dehydratáciu a smrť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona