Delej: Slovenský olympijsky výbor sľúbil transparentnosť, ale skrýva, čo sa dá

NETKY.SK • 14 November 2016, 16:16 • 2 min
Delej: Slovenský olympijsky výbor sľúbil transparentnosť, ale skrýva, čo sa dá

BRATISLAVA - Jeden z kandidátov na prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Branislav Delej chcel v rámci svojej kampane otestovať transparentnosť SOV, keďže súčasná exekutíva tvrdí, že nemá čo skrývať a každý člen SOV má právo nahliadnuť do ekonomických dokumentov.

slovakia

left justify in out

"Ako člen výkonného výboru som sa vybral za pracovníčkami ekonomického oddelenia. Oboznámili ma so skutočnosťou, že tieto informácie majú zakázané komukoľvek poskytovať a môžu ich poskytnúť len v prítomnosti generálneho sekretára Jozefa Libu," skonštatoval Delej v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA v pondelok zaslal Slavomír Šikuda. Šéflekár olympijského tímu SR Delej pokračuje:

 

"Akceptoval som to a dohodol som sa s pánom Libom na stretnutí. Na ňom mi však odmietal odpovedať na moje otázky a argumentoval, že to musí pripraviť, alebo že nemám právo nazerať do ekonomiky Slovenskej olympijskej marketingovej a. s., nakoľko to je samostatný právny subjekt a aby som sa o tom informoval u svojich právnikov," pokračuje Delej. Keďže debata neviedla k nijakému výsledku, tak sa dohodli, že otázky mu zodpovedajú prostredníctvom e-mailov, čo sa vraj do pondelka 14. novembra nestalo.


"Je jasné, že na niektoré otázky sa nedá odpovedať z hodiny na hodinu. Sú tam však veci, ktoré mi pokojne môžu ukázať zamestnankyne jedným kliknutím. A myslím si, že aj na tie zložitejšie už bol dostatok času zodpovedať," dopĺňa Delej. Podľa neho to svedčí o tom, čo dlhodobo kritizuje - ide o snahu skrývať finančné toky, zisky a spôsob fungovania SOV a SOM ešte aj pred členmi výkonného výboru.

 

"Toto je prioritne jeden z dôvodov, prečo kandidujem na prezidenta SOV - chcem, aby finančné toky boli transparentné, pod dohľadom výkonného výboru a najmä aby sa prestalo plytvať. Sú to v prvom rade peniaze športovcov,“ vysvetľuje Delej a ponúkol konkrétny príklad: "Cyklistická bunda, ktorú sme mali ako hlavné oblečenie na stupeň víťazov na EH v Baku 2015, kde som bol vedúcim výpravy, sa cez internet dala kúpiť od nášho 'sponzora' za 12 eur a SOV ju nakúpil za 120 eur. A to je len jedna položka účtovníctva, všetky ostatné vyzerali podobne."


Voľba prezidenta SOV sa uskutoční v sobotu 26. novembra na 51. valnom zhromaždení (VZ) SOV v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave. V prvom kole bude potrebná na zvolenie nadpolovičná väčšina maximálneho počtu hlasov, v druhom už len jednoduchá väčšina. Delejovými protikandidátmi sú Anton Siekel, Marian Majzlík a Milan Jagnešák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies