Delegáti zjazdu CDU zvolili podpredsedov i členov širšieho vedenia

NETKY.SK • 7 December 2016, 08:06 • 2 min
Delegáti zjazdu CDU zvolili podpredsedov i členov širšieho vedenia

ESSEN - Delegáti 29. zjazdu nemeckej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) dnes - po opätovnom zvolení Angely Merkelovej za predsedníčku - rozhodli aj o personálnom zložení prezídia a širšieho vedenia strany.

slovakia

left justify in out

Za podpredsedov CDU zvolili Volkera Bouffiera so ziskom 85,42 percenta hlasov, ďalej Juliu Klöcknerovú (86,15%), Armina Laschera (81,88%), Thomasa Strobla (73,85%) a Ursulu von der Leyenovú (72,40%).

 

Delegáti rozhodli aj o ďalších siedmich členoch prezídia, medzi ktorými sú aj spolkoví ministri vnútra a financií, Thomas de Maiziere a Wolfgang Schäuble, respektíve o tom, že pokladníkom CDU bude Philipp Murmann.

 

Následne sa na zjazde uskutočnili aj voľby 27-členného celonemeckého predsedníctva CDU.

 

V stredu sa dvojdňový zjazd v Essene končí. Už v úvode jeho záverečného dňa by sa mali delegáti zaoberať predloženým návrhom smernice o sprísnení azylovej politiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies