Delegácie rozhodcov v slovenskej hokejovej súťaži play-off budú tajné

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 18:32 • 2 min
Delegácie rozhodcov v slovenskej hokejovej súťaži play-off budú tajné

BRATISLAVA - Vo vyraďovacej časti najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa predstaví trinásť hlavných rozhodcov. Arbitri vrátane čiarových absolvovali pred začiatkom play-off celodenný seminár v Hronseku, na ktorom sa zúčastnili aj zástupcovia klubov, tréneri i niektorí hráči.

slovakia

left justify in out

Vedenie komisie rozhodcov SZĽH upozornilo na stretnutí na viaceré poznatky vrátane nedostatkov zo základnej časti najvyššej súťaže, hlavnú pozornosť však nasmerovalo na zjednotenie výkladu pravidiel a nastavenie trendu rozhodovania zápasov play-off a play-out.

Ako informuje web Slovenského zväzu ľadového hokeja, na základe požiadania športovej rady Pro-Hokeja ako riadiaceho orgánu súťaže a po súhlase prezidenta SZĽH a generálneho sekretára zväzu bude nominácia rozhodcov na zápasy play-off a play-out plne v kompetencii predsedu KR SZĽH Petra Országa. Nominácie budú tajné, arbitri sa o nich dozvedia 48 hodín vopred. Na všetky stretnutia play-off i play-out bude delegovaný videorozhodca. Na vybrané duely pocestuje aj anonymný inštruktor.

Novinkou je, že každý klub bude môcť po zápase podať maximálne dve námietky proti situáciám, ktoré podľa neho ovplyvnili výsledok. Príslušnú videosekvenciu posúdi trojica zo skupiny piatich videoanalytikov určených SZĽH pre túto príležitosť. Ich odpoveď však nebude mať vplyv na výsledok.

Nominácia hlavných rozhodcov na záver najvyššej slovenskej hokejovej súťaže:
Vladimír Baluška, Peter Jonák, Daniel Konc, Juraj Konc, Jozef Kubuš, Rudolf Lauff, Peter Lokšík, Róbert Müllner, Milan Novák, Tomáš Orolín, Vladimír Snášel, Peter Stano, Miroslav Štefík
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona