Delegácia veriteľov pokračuje v kontrole gréckych reforiem

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:44 • 2 min
Delegácia veriteľov pokračuje v kontrole gréckych reforiem

ATÉNY - Delegácia veriteľov Grécka pokračuje v Aténach v hodnotení realizácie reforiem. V centre aktuálnych kontrol sú reformy v oblasti zákonníka práce a pokrok pri privatizácii, uviedli zdroje z gréckeho ministerstva financií. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Kabinet premiéra Alexisa Tsiprasa dúfa, že kontroly sa úspešne uzavrú do konca novembra. Ministri financií eurozóny očakávajú správu kontrolórov začiatkom decembra.

 

Pozitívne hodnotenie implementácie reforiem je podmienkou uvoľnenia ďalších peňazí z finančnej pomoci. Aktuálny záchranný balík dohodnutý vlani v lete môže dosiahnuť celkovú hodnotu až 86 miliárd eur.

 

Aktuálne sa tiež vedú diskusie o znížení obrovského dlhu Grécka. Medzinárodný menový fond (MMF) totiž pochybuje o jeho udržateľnosti. Verejný dlh krajiny predstavuje okolo 315 miliárd eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies