Delegácia PZ RE sa na Ukrajine zameria na korupciu v systéme vládnutia

NETKY.SK • 18 Január 2016, 13:15 • 2 min
Delegácia PZ RE sa na Ukrajine zameria na korupciu v systéme vládnutia

BRUSEL - Delegácia Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) zavíta v utorok a stredu do Kyjeva.

slovakia

left justify in out

Cieľom vyšetrovacej návštevy je príprava správy "Korupcia ako režim riadenia: prekážka pre inštitucionálnu účinnosť a pokroku". Šéfom delegácie bude taliansky poslanec Michele Nicoletti, ktorý je spravodajcom PZ RE pre túto záležitosť a autorom pripravovanej správy o korupcii ovplyvňujúcej ukrajinskú vládu.


Dvojdňová návšteva (19.-20.1.) je súčasťou všeobecných vyšetrovacích misií, ktorými PZ RE pokrýva rôzne geografické oblasti v Európe a na základe ktorých si kladie za cieľ preskúmať najosvedčenejšie postupy v boji proti korupcii, rovnako ako aj úlohu orgánov v boji proti korupcii na najvyššej úrovni štátnych zamestnancov.


Nicoletti sa v Kyjeve stretne s predsedom ukrajinskej Najvyššej rady, s ministrom zahraničných vecí, predsedom vládneho výboru pre boj s korupciou a tiež so zástupcami jednotlivých politických frakcií.


Naplánované má aj stretnutie s vedúcim regionálnej správy v Odese Michailom Saakašvilim, generálnym prokurátorom a zástupcami Protikorupčného úradu, Národného úradu pre prevenciu korupcie, s predstaviteľmi viacerých medzinárodných a mimovládnych organizácií a novinármi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona