Delegácia NR SR spolu s ministrom obrany priniesla našim vojakom na Cyprus Vianoce

NETKY.SK • 12 December 2016, 17:03 • 2 min
Delegácia NR SR spolu s ministrom obrany priniesla našim vojakom na Cyprus Vianoce

BRATISLAVA - Pred 15 rokmi rozhodla Národná rada Slovenskej republiky o vyslaní príslušníkov slovenských ozbrojených síl na Cyprus.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie bolo motivované snahou prispieť k udržaniu mieru v blízkej, partnerskej krajine. Od začiatku nášho pôsobenia sa v misii UNFICYP vystriedalo viac ako 2500 slovenských vojakov.

 

„Bolo mi naozaj veľkou cťou priniesť im spolu s ministrom obrany trochu domoviny – Vianoce v podobe stromčeka, kyslej kapusty, či betlehemu," povedal pri návšteve našej jednotky v tábore Tatry predseda parlamentu Andrej Danko.

 

Dlhodobé pôsobenie SR v UNFICYP oceňuje OSN i samotné participujúce krajiny. Osobitne však obe strany konfliktu. Skutočnosť, že Slovensko pôsobí tak v mierovej misii, ako aj v politickom bikomunitnom dialógu, vytvára predpoklady pre naše výnimočné postavenie na rozdelenom Cypre.

 

„Našim cieľom je pokračovať v sprostredkovaní dialógu a prítomnosť príslušníkov našich ozbrojených síl v UNFICYP. Verím, že UNFICYP bude naďalej mierovou misiou, bez násilia a obetí. Že budete napomáhať skutočne mierovému a harmonickému spolunažívaniu oboch komunít na ostrove. V tom vám želám mnoho úspechov," povedal na záver predseda Národnej rady SR Andrej Danko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies