Delegácia MMF pricestovala do Budapešti, o pôžičke rokovať nebudú

NETKY.SK • 16 Január 2013, 13:05 • 2 min
Delegácia MMF pricestovala do Budapešti, o pôžičke rokovať nebudú

Delegácia MMF pricestovala do Budapešti, o pôžičke rokovať nebudú - Svet Rokovania Maďarska s delegáciami MMF a EÚ sa začali vlani 17. júla, Maďarsko sa od vstupu do MMF tým začalo pripravovať na uzatvorenie zmluvy o ôsmej pôžičke.

slovakia

left justify in out

imgRokovania Maďarska s delegáciami MMF a EÚ sa začali vlani 17. júla, Maďarsko sa od vstupu do MMF tým začalo pripravovať na uzatvorenie zmluvy o ôsmej pôžičke.

Delegácia Medzinárodného menového fondu (MMF) pricestovala do Budapešti, kde dnes začne rokovať s predstaviteľmi maďarskej vlády o vývoji makroekonomiky v uplynulom polroku od poslednej schôdzky a zhodnotí aj rozpočtové procesy.

Podľa tlačovej agentúry MTI delegácia pobudne v maďarskej metropole do 28. januára, o úvere však rokovať nebude.

V maďarskej verejnoprávnej televízii M1 analytici v tejto súvislosti povedali, že pravdepodobne členmi delegácií nie sú tie isté osoby, ktoré majú mandát rokovať s Maďarskom o úvere.

Analytik spoločnosti Raiffeisen Bank Zoltán Török vyhlásil, že vzhľadom na uvoľnenie napätia v súvislosti s dlhovou krízou v Európe Maďarsko nie je nútené dohodnúť sa s MMF o úvere.

Analytik ekonomického servera Portfolio.hu István Madár dodal, že od druhej polovice roka 2012 sa viditeľne zlepšila medzinárodná situácia vplyvom opatrení Európskej centrálnej banky a amerických opatrení, zlepšila sa aj situácia financovania v Maďarsku a maďarské štátne dlhopisy boli vypredané.

Maďarský minister bez kresla zodpovedný za úverové rokovania Mihály Varga 30. novembra povedal, že maďarská vláda netlačí na pokračovanie úverových rokovaní s MMF a s Európskou úniou. Rokovania Maďarska s delegáciami MMF a EÚ sa začali vlani 17. júla, Maďarsko sa od vstupu do MMF tým začalo pripravovať na uzatvorenie zmluvy o ôsmej pôžičke.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies