Delegácia EÚ a MMF rokovala s Írskom o zmenšení domácich bánk

NETKY.SK • 19 November 2010, 13:11 • 2 min
Delegácia EÚ a MMF rokovala s Írskom o zmenšení domácich bánk

Delegácia EÚ a MMF rokovala s Írskom o zmenšení domácich bánk

slovakia

left justify in out

Prvé rokovania írskych predstaviteľov s delegáciou Európskej únie (EÚ) a Medzinárodného menového fondu (MMF) sa týkali predovšetkým spôsobu, ako obmedziť veľkosť domácich bánk. Írske banky sú považované za príliš veľké a sú závislé od financovania zo strany Európskej centrálnej banky (ECB), informoval o tom denník The Irish Times bez uvedenia zdroja.
      Zástupcovia Európskej komisie (EK), ECB a MMF pricestovali do Dublinu vo štvrtok (18. 11.). Guvernér Írskej centrálnej banky (Central Bank of Ireland) Patrick Honohan uviedol, že vláda podľa neho prijme finančnú pomoc vo výške desiatok miliárd eur.
      Minister financií Brian Lenihan tiež ešte vo štvrtok uviedol, že Írsko bude určite potrebovať nejakú formu zahraničnej pomoci, aby dokázalo vyriešiť problémy svojho bankového sektora.
      Podľa The Irish Times sa diskutovalo o možnosti, že írske banky predajú aktíva, ktoré nepovažujú za kľúčové. Denník dodal, že na pritiahnutie potenciálnych kupcov budú potrebné garancie pokrývajúce potenciálne straty z predaných portfólií úverov alebo dohoda o rozdelení strát.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies