Delegácia EP navštívi SR a Maltu, bude preverovať korupciu a právny štát

NETKY.SK • 14 September 2018, 15:58 • 2 min
Delegácia EP navštívi SR a Maltu, bude preverovať korupciu a právny štát

BRUSEL - Päť poslancov Európskeho parlamentu na budúci týždeň navštívi Slovensko a Maltu, aby preverili situáciu v oblasti bezpečnosti novinárov, korupcie a dodržiavania princípov právneho štátu.

slovakia

left justify in out

Návšteva delegácie europoslancov bola pripravená cez Výbor EP pre občianske slobody (LIBE). Európski zákonodarcovia sa na Slovensku plánujú stretnúť s prezidentom Andrejom Kiskom, predsedom vlády Petrom Pellegrinim, ako aj so zástupcami ministerstva spravodlivosti a ministerstva vnútra.

 

Na programe sú aj diskusie so špeciálnym prokurátorom, šéfom policajného zboru, novinármi, mimovládnymi organizáciami a s príbuznými zavraždeného novinára Jána Kuciaka; na Malte to budú príbuzní zavraždenej novinárky Daphne Caruany Galiziovej.

 

Členmi parlamentnej delegácie budú Sophia in ‘t Veldová z frakcie liberálov a demokratov (ALDE), Roberta Metsolaová z frakcie európskych ľudovcov (EPP/EĽS), Josef Weidenholzer z tábora socialistov a demokratov (S&D), Monica Macoveiová zo skupiny európskych konzervatívcov a reformistov (ECR) a Sven Giegold z tábora Zelených/Európska slobodná aliancia.

 

Zdroje z frakcie EPP/EĽS pre TASR potvrdili, že v decembri (18.-19.12) príde na Slovensko ďalšia kontrolná delegácia poslancov europarlamentu, ktorá bude zameraná na kontrolu čerpania eurofondov. Túto návštevu organizuje Výbor EP pre kontrolu rozpočtu (BUDG) a už bola odsúhlasená aj Konferenciou predsedov EP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona