Delegácia českého parlamentu uviazla s armádnym špeciálom v Malajzii

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 06:33 • 2 min
Delegácia českého parlamentu uviazla s armádnym špeciálom v Malajzii

PRAHA - Delegácia Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR pod vedením jej predsedu Jana Hamáčka musela dnes pre poruchu armádneho špeciálu zrušiť dvojdňovú návštevu Indonézie.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcovia tak neplánovane museli zostať v malajzijskom Kuala Lumpure, kde vyčkajú na vyriešenie problému. Zatiaľ nevedno, ako rýchlo sa poruchu podarí odstrániť. Návrat delegácie do ČR sa očakával v sobotu v skorých ranných hodinách.

 

Informácie priniesli dnes denník Právo a internetový server Novinky.cz.

 

Na stroji typu Airbus A-319 sa pokazil prístroj, ktorý zobrazuje tzv. umelý horizont lietadla a ktorým sa kontroluje jeho náklon, klesanie či stúpanie.

 

Druhý armádny stroj rovnakého typu má údajne pred sebou neplánovanú kontrolu vzhľadom na poruchu iného charakteru, takže nie je k dispozícii.

 

Predsedu českej poslaneckej snemovne mali v Jakarte prijať najvyšší indonézski ústavní činitelia, predmetom bilaterálnych rokovaní malo byť hlavne prehĺbenie spolupráce v hospodárskej oblasti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies