Del Potro bude hrať v Sydney a na Australian Open

NETKY.SK • 7 Január 2015, 13:11 • 2 min
Del Potro bude hrať v Sydney a na Australian Open

BUENOS AIRES - Argentínsky tenisový rekonvalescent Juan Martín Del Potro sa budúci týždeň predstaví na turnaji ATP World Tour 250 Apia International v austrálskom Sydney a ráta s následným štartom na melbournských grandslamových Australian Open.

slovakia

left justify in out

"Neočakávam prevratné výsledky, ale chcem opäť zažiť súperenie a znova sa cítiť ako aktívny hráč takmer rok po mojom dosiaľ poslednom zápase," uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej prezentácie hrdina newyorských US Open 2009. 

 

Viaceré zdroje, napríklad web Punto de Break, referovali, že rozhodnutie padlo po utorňajšom tréningu v Buenos Aires. Del Potro po marcovej operácii zápästia "nedominantnej" ľavej ruky pocítil na sklonku decembra znova bolesť v predmetnej oblasti, zrušil svoj štart v tohtotýždňovom Brisbane. Dvadsaťšesťročný rodák z Tandilu disponuje tzv. chráneným renkingom v podobe 7. priečky, ale v Sydney bude obhajovať titul na základe voľnej karty. 

 

Del Potro chýba v súťažnom dianí od februára 2014. Pre zverenca Franca Davína nebude comeback novou skúsenosťou. V máji 2010 mu totiž operovali práve zápästie a v januári 2011 bol až na 485. mieste v počítačovom poradí. Niekdajší 4. muž svetového rebríčka Del Potro je držiteľom 18 singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona