Del Nero označil americké obvinenia za krivé

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:09 • 2 min
Del Nero označil americké obvinenia za krivé

BRASILIA - Prezident Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Marco Polo del Nero označil za krivé obvinenia amerických úradov, že sa dopustil vydierania a prania špinavých peňazí. Uviedol to v stredu pred vyšetrovacou komisiou federálneho senátu, ktorú vedie bývalý futbalový reprezentant Romário.

slovakia

left justify in out

Del Nero figuruje medzi 16 osobami, ktoré v decembri tohto roka obvinila generálna prokuratúra USA v súvislosti s vyšetrovaním korupcie v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA). Rovnako dopadli aj jeho predchodcovia na čele CBF José Maria Marin a Ricardo Teixeira.

 

"Som obvinený neprávom. Stačí sa pozrieť, čo sa deje vo svetovom futbale. Je normálne, že mi kládli otázky. Chcem dokázať, že som nevinný, a vrátiť sa k práci v CBF. Etika a transparentnosť sú pre výkon funkcie základné atribúty," vyhlásil Del Nero, ktorého úrad dočasne zastáva viceprezident Marcus Antonio Vicente. Brazílčan sa koncom novembra vzdal členstva vo výkonnom výbore Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Proti jeho zotrvaniu vo vedení CBF vystúpilo viacero profesionálnych brazílskych hráčov. Vyšetrovanie parlamentnej skupiny sa zameralo na viac ako 20 kontraktov medzi štátnymi federáciami a istou automobilkou, ktoré podpísali ešte v čase, keď bol Del Nero viceprezidentom CBF.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies