DEL: Hannover predal licenciu do Schwenningenu

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 16:08 • 2 min
DEL: Hannover predal licenciu do Schwenningenu

HANNOVER - Budúcnosť hokeja v Hannoveri je nejasná. Majitelia miestnych Scorpions sa rozhodli predať licenciu pre najvyššiu nemeckú súťaž DEL, ktorú kúpil doteraz druholigový klub Schwenninger 04 Wild Wings za 1,5 milióna eur. V Hannoveri by sa mohla hrať druhá najvyššia súťaž, čo však momentálne nie je isté.

slovakia

left justify in out

Podľa pravidiel je DEL uzavretou ligou. Nový účastník do nej môže vstúpiť len v prípade odkúpenia licencie od niektorého z mužstiev. Hannover rokoval s víťazom druhej bundesligy Bietigheimom a s vicešampiónom Schwenningenom. Podľa zaužívanej praxe mal licenciu predať do najlepšieho tímu druhej najvyššej súťaže, napokon sa rozhodol pre jeho konkurenta. V Hannoveri majú veľké finančné problémy, licenciu sa snažili predať už pred rokom. V Bietigheime chcú o najvyššiu súťaž ešte zabojovať a rozmýšľajú o právnej ceste. Informácie zverejnil web Eishockeynews.de.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies