Del Bosque prvým trénerom s titulmi v Lige majstrov, na MS i ME

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 07:04 • 2 min
Del Bosque prvým trénerom s titulmi v Lige majstrov, na MS i ME

Del Bosque prvým trénerom s titulmi v Lige majstrov, na MS i ME - Futbal Vicente Del Bosque sa stal prvým futbalovým trénerom v histórii, ktorý triumfoval v Lige majstrov, na MS i na ME. Po dvojnásobnom zisku najcennejšej európskej klubovej trofeje s Real

slovakia

left justify in out

img

Vicente Del Bosque sa stal prvým futbalovým trénerom v histórii, ktorý triumfoval v Lige majstrov, na MS i na ME. Po dvojnásobnom zisku najcennejšej európskej klubovej trofeje s Realom Madrid priviedol španielsku reprezentáciu v priebehu štyroch rokov k titulu majstra sveta i k úspešnej obhajobe prvenstva na európskom šampionáte.
      Po finálovom víťazstve 4:0 nad Talianskom Del Bosque nešetril slovami chvály na adresu svojho tímu a označil ho za "zlatú generáciu". Ocenil však aj vystúpenie "squadry azzurry", ktorá kvalitnými výkonmi prekvapila mnohých fanúšikov i odborníkov. "Vo futbale môže vyhrať vždy iba jeden, Taliani sa však nemajú za čo hanbiť, pretože odohrali vynikajúci turnaj. V druhom polčase mali aj kus smoly, lebo už trikrát striedali a po zranení Thiaga Mottu museli dohrávať s desiatimi. Napriek tomu nezložili zbrane a bojovali až do konca. Nám pomohol rýchly gól Davida Silvu," uviedol Del Bosque.
      Taliani v druhej polovici úvodného dejstva vystupňovali tlak, šance Antonia Cassana však zostali nevyužité a štyri minúty pred odchodom do šatní inkasovali druhý gól z kopačky obrancu Jordiho Albu. "Bol to zrejme rozhodujúci moment. Po skvelom protiútoku vykúzlil Xavi geniálnu prihrávku na Albu a ten korunoval svoje výborne výkony na EURO 2012 gólom. V ďalších minútach sme už kontrolovali vývoj zápasu. Mali sme loptu vo svojej moci, dokázali sme súpera udržať na dištanc. Táto generácia španielskych futbalistov dosiahla niečo historické. Mnohí z nich pôsobili, alebo stále pôsobia v zahraničných ligách, čo bolo v minulosti niečo nepredstaviteľné," dodal Del Bosque.
      Podľa španielskeho kouča "La Furia Roja" už musí začať myslieť na kvalifikáciu MS 2014 v Brazílii. "Po úspechu na EURO 2012 nesmieme zaspať na vavrínoch, musíme myslieť na budúcnosť. Pred nami stojí úloha postúpiť na MS 2014 v Brazílii. V kvalifikácii sa na nás všetci súperi budú chcieť vytiahnuť, no verím, že Španielsko potvrdí svoju pozíciu na futbalovej mape."


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies