Del Bosque považuje piskot na Piqueho za hanebnosť

NETKY.SK • 6 September 2015, 11:53 • 2 min
Del Bosque považuje piskot na Piqueho za hanebnosť

OVIEDO - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente Del Bosque vyjadril spokojnosť s výkonom svojich zverencov v sobotňajšom dueli kvalifikácie EURO 2016 proti Slovensku.

slovakia

left justify in out

Výhra 2:0 v Oviede vyniesla "La Furiu Roja" na čelo C-skupiny a výrazne ju priblížila k postupu do Francúzska.

 

Del Bosque vyzdvihol dôležitosť skorého otváracieho gólu, o ktorý sa postaral už v 5. minúte ľavý obranca Jordi Alba. Jeden z najnižších mužov na trávniku si poza chrbát Petra Pekaríka nabehol na presne načasovaný pas Davida Silvu a hlavičkou prekonal Matúša Kozáčika v slovenskej bráne. "Trochu sme sa obávali taktiky, s akou na nás vyrukujú Slováci. Sú tímom, ktorý nenecháva veľa priestoru na kombinácie a hráča s loptou obsadzujú vo veľkom počte. No podarilo sa nám ich skoro zlomiť vďaka Jordiho gólu, ktorý prišiel po nádhernom pase. Veľmi nám pomohol," podčiarkol kouč dôležitosť rýchleho gólu. Španieli už dávno nezaznamenali taký raketový vstup do stretnutia. "Už je to nejaký čas, čo sme začali tak dobre. Dnes sme odohrali fantastických 90 minút, vydržali sme v intenzívnom tempe až do konca," pochvaľoval si Jordi Alba.

 

Šesťdesiatštyriročný Del Bosque sa po zápase zastal útočníka Diega Costu napriek tomu, že kanonier londýnskej Chelsea vyšiel v národnom drese opäť strelecky naprázdno. Brazílsky rodák si vybral, že bude reprezentovať Španielsko, pred vlaňajším svetovým šampionátom, odvtedy dal v ôsmich štartoch za národný tím iba jeden gól. Proti Slovákom však vybojoval druhý presný zásah pre domácich, keď v šestnástke padol po kontakte s brankárom Kozáčikom a Andres Iniesta penaltu chladnokrvne premenil. "Samozrejme, rád by som videl Diega skórovať, no aj keď mu to nevyšlo, odviedol dobrú robotu," vyslovil sa španielsky tréner na adresu 26-ročného Costu. "V zápase proti tímu, ktorý hrá tak stiahnutý do obrany, je najťažším postom práve ten jeho. Veľmi dobre sa pohyboval na trávniku, držal súperových bekov neustále v strehu. Musíme byť u neho trpezliví. Väčšinu lôpt dostal otočený chrbtom k bránke," citovala trénera agentúra Reuters.

 

Del Bosque si po stretnutí takisto neodpustil kritické slová smerom k fanúšikom na oviedskom Štadióna Carlosa Tartierea, ktorí pískali na stopéra Gerarda Piqueho pri každom jeho dotyku s loptou. Niektorí z nich boli priaznivci Realu Madrid, najväčšieho rivala Piqueho klubu FC Barcelona. Dvadsaťosemročný obranca sa verejne vyjadril za samostatnosť Katalánska, okrem toho zaujal aj kontroverznými poznámkami na adresu Realu. "Považujem to za hanebnosť, ak nejakí ľudia pískajú na reprezentanta. Gerard odohral dnes fantastický zápas," postavil sa tréner za svojho zverenca.

 

Španieli tak odplatili Slovákom vlaňajšiu prehru 1:2 v Žiline a vyhupli sa na čelo tabuľky skupiny, kde majú pri rovnosti 18 bodov lepšie skóre zo vzájomných zápasov. Najbližšie sa predstavia v stredu na ihrisku Macedónska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies